05-Nüfus Müdürlüğü

Sadık AKTAŞ
Nüfus Müdürü

İlçe Nüfus Müdürlüğümüz Nüfus Cüzdanı, Evlenme Cüzdanı, Doğum ve Ölüm İşlemleri, Çok Dilli Belge, Yerleşim Yeri Değişikliği ve Yerleşim Yeri Belgesi ile Nüfus Kayıt Örneği verilmesi gibi her türlü nüfus iş ve işlemlerini yürütmektedir.

İlçe Nüfus Müdürlüğümüz 1 Müdür, 4 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ile 1 Hizmetli kadrosu ile vatandaşımıza en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır

Telefon : 0 462 7111727

Faks     : 0 462 7111727

Yeşiltepe M. Atatürk Cad. No:16 Arsin/TRABZON

Ø  NÜFUS CÜZDANI İŞLEMLERİ

Gerekli Belgeler:

1-Yenilenen Nüfus Cüzdanları İçin: 2 adet (son 6 ay içerisinde çekilmiş, renkli fotokopi ile çoğaltılmamış) fotoğraf ve eski nüfus cüzdanı ile Nüfus Müdürlüğüne müracaat edilerek yeni nüfus cüzdanı alınır. Nüfus Cüzdanı 18 yaşından büyüklerin kendileri, veya resmi vekilleri,küçüklerin ana –baba, vasileri tarafından kendi nüfus cüzdanları ibraz edilerek alınır.

2-Kayıp Nüfus Cüzdanları İçin: İkamet edilen köy veya mahalle muhtarlığından alınacak olan Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi (fotoğraflı ve fotoğraf muhtarca mühürlenmiş), kendini tanıtacak bir belge ve bir adet fotoğraf ile müracaat edilerek yeni nüfus cüzdanı alınır. Nüfus Cüzdanı 18 yaşından büyüklerin kendileri, veya resmi vekilleri,küçüklerin ana –baba, vasileri tarafından kendi nüfus cüzdanları ibraz edilerek alınır. Kayıp nüfus cüzdanlarına idari para cezası uygulanmaktadır.

Nüfus cüzdanlarının bedeli 2009 yılı itibarı ile 4,5 Türk Lirasıdır.

Ø  DOĞUM İŞLEMLERİ

Gerekli Belgeler:

1-Anne veya Babanın Nüfus Cüzdanı(Müracaat edene ait)

2-Doğum Raporu ( Doğum evde olmuş ise gerek yok) Müracaat Şekli: Doğum olayını anne veya baba nüfus müdürlüğüne bizzat bildirir. Resmi nikahtan önce doğan çocukların bildirimini anne ve baba birlikte yapar. Altı yaşını dolduran çocukların nüfus müdürlüğüne getirilmesi zorunludur.

Anne ve babanın resmi nikahı yoksa ,

a) Annenin müracaatı halinde 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunun 321. Maddesine göre anne üzerine annenin kızlık soyadı ile tescil edilir.

b)Babanın müracaatı halinde Türk Medeni Kanununun 295. maddesi uyarınca tanımaya göre annenin üzerine annenin baba soyadı ile tescil edilir. Baba ile çocuk arasında bağ kurulur.

Doğum olayı 1 aylık yasal süresi içerisinde bildirilmediği takdirde idari para cezası uygulanır.

Ø  ÖLÜM İŞLEMLERİ

a-(Köyde meydana gelen ölüm olayı)

Köylerde olan ölüm olayını ölenin Anne-baba veya kardeşleri ile çocuklarından biri ölenin nüfus cüzdanı ile birlikte köy muhtarına bildirir. İki nüsha olarak düzenlenen ölüm tutanağı Köy Muhtarı ve bildirimde bulunan tarafından imzalanarak ölenin nüfus cüzdanı tutanağa iliştirildikten sonra Nüfus Müdürlüğüne verilir.Ölene ait nüfus cüzdanı yok ise ölüm tutanağının arkasında bulunan Geri Alınan Nüfus Cüzdanı bölümü “Nüfus cüzdanı yoktur” ibaresi yazılarak muhtar tarafından imzalanıp mühürlenir.

b-(Şehir ve Kasabalarda Meydana gelen Ölümler) Ölüm olayı hastanede meydana gelmiş ise yukarıda belirtilen ölü yakınları ölenin nüfus cüzdanını hastanede görevli personele vererek ölüm tutanağının düzenlenmesini sağlar. Düzenlenen ölüm tutanağı hastane tarafından Nüfus Müdürlüğüne gönderilerek tescil edilmesi sağlanır. Ölüm olayı Şehir ve Kasabalarda evde meydana gelmiş ise muhakkak sağlık kuruluşuna müracaat edilerek ölüm olayı tesbit ettirilir.Alınacak ölüm raporu ile ölümü tesbit eden sağlık kuruluşu veya Belediye Tabibliği tarafından yukarıda belirtildiği şekilde ölüm tutanağı düzenlenerek Nüfus Müdürlüğüne gönderilir.

c-(Adli olay sonucunda meydana gelen ölümler) Cinayet,trafik kazası,intihar gibi adli olay sonucunda meydana gelen ölümlere Cumhuriyet Savcılığı müdahale ettiğinden, olay Cumhuriyet Savcılığı tarafından Nüfus Müdürlüğüne bildirilir.
Bütün ölüm olaylarında bildirim süresi 10 gündür.

Kaytl msnz ?
Adresiniz kaytl m ?