04.06.2018 Tarihli Meclis Kararı

T.C.
ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI
MECLİS KARARI

Karar Tarihi: 04.06.2018                  Karar Numarası: 34             Karar Konusu: İlan ve reklam vergisi ile çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri

Belediye Meclisi, 5393 sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince, Belediye Başkanı Dr. Erdem ŞEN başkanlığında toplanarak, gündemin 2. maddesi olan ilan ve reklam vergisi ile çevre temizlik vergisi ödeme dönemlerinin görüşülmesine geçildi.

K A R A R  :

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 10/05/2018 tarih ve 10610 sayılı yazısında, yıllık beyan edilen ilan ve reklam vergisinin ödeme döneminin, işyerlerine ait çevre temizlik vergisi ödeme dönemiyle birleştirilmesi, YOİKK (Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu) İş Yapma Kolaylığı (Doing Business) konusunda talep edilen bir husustur. Söz konusu iki verginin ödeme dönemlerinin aynı olmasının, ülkemizi 190 ülkenin yer aldığı İş Yapma Kolaylığı endeksinde iyi bir noktaya taşıyacağı, vatandaşlarımızın belediyelere ayrı ayrı zamanlarda gitmesinin önüne geçilerek iş ve zaman kaybını önleyeceği ve ülke genelinde standart bir uygulamayı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde; işyerleri için ilan ve reklam vergisi tarifesinin (1), (2) ve (4) üncü bentlerinde belirtilen yıllık ilan ve reklamlara ait verginin, çevre temizlik vergisiyle aynı ödeme dönemlerinde, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere alınmasına, Meclisimizce oy birliği ile karar verildi. 04/06/2018

Okunma: 101

« Anasayfaya Dön